Domov Pošlji email Kazalo RSS novice  
O nas Sekcije Galerija fotografij Forum Prireditve Rezultati Sponzorji
Športno društvo Tinje
 
ISKANJE PO PORTALU
PREJEMANJE E-NOVIC
Poglavja
  Športno društvo Tinje
Zgodovina
Kako se nam pridružiš
Kontakt-lokacija
Povezave
  Sekcija - Kolesarstvo
Interne tekme
Izleti
  Sekcija - Boarding
Domov
Šola bordanja
Snowboarding
Smučišča
  Sekcija - Nogomet
Ekipa
  Sekcija - Pohodništvo
Domov
Pohodniški izleti

Anketa
Vzpona na 3Kralje se ne bom udeležil ker :







rezultati anket

Vreme po Sloveniji
Vreme

Statistika
števec obiskov:
3883162
datum:
28.3.2024
 
4.Boardercross 2009

V soboto, 31.01.2009, smo na pohorskem smučišču Trije Kralji organizatorji (Športno društvo Tinje, Klub študentov Slovenska Bistrica in Freeride klub Makole), izpeljali že 4. tradicionalni POHORSKI BOARDERCROSS. Da gre za največjo in odlično zimsko športno prireditev na Bistriškem Pohorju dokazuje tudi dejstvo, da se je tekmovanja udeležilo 82 tekmovalcev, tokrat tudi z mednarodno udeležbo iz sosednje Hrvaške. Tekmovalci so se pomerili v 6 kategorijah od katerih je kategorija mlajši mladinci - mladinke, štela za naslov državnega prvaka.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz treninga, kvalifikacij (vožnje na čas), ter samega finala, kjer so štirje tekmovalci istočasno na progi in tekmujejo po sistemu na izpadanje, kar je bilo izredno zanimivo in atraktivno za gledalce.

Zaradi varnosti tekmovalcev (4 tekmovalci na progi) je bila proga več ali manj odprta. Vsebovala je dve bandi, štiri skoke ter nekaj zavojev.

Po kvalifikacijskih vožnjah se je v finale do 15. leta uvrstilo 8 tekmovalcev v kategoriji nad 15 let pa 16 tekmovalcev.

Državni prvak v kat. mlajši mladinci je postal RETUZNIK JURE, SBK Rogla v kat. mlajše mladinke pa GAŠPERLIN TJAŠA, SK Branik. Zmagovalec 4. Pohorskega boardercrossa pri moških v kat. nad 16 let je postal KRIŽMAN JURE iz Rogaške Slatine, v ženski kategoriji pa je zmago slavila IVA POLANEC, SBK Rogla. Zmagovalci v posamezni kategoriji so prejeli VIKEND PAKET za 2 osebi na RTC TRIJE KRALJI, absolutni zmagovalec boardercrossa je prejel tudi snowboard, absolutna zmagovalka pa snowboard vezi za nove športne užitke na snegu. Ostali tekmovalci so prejeli praktične nagrade.

Pohvaliti velja tudi domače tekmovalce ŠD Tinje, ki seveda niso vajeni tovrstnih tekmovanj vendar je kljub temu 5 domačinov nastopilo v finalu. V finale so se uvrstili Stegne Jože (absolutni kvalifikacijski čas 37:84), Pajek Aleš , Smogavec Jože , Vantur Miha in Ribič Slavko. Najboljši med člani ŠD Tinje je na koncu bil Jože Stegne, ki je ponovil 4. mesto z 2. in 3. pohorskega boardercrossa in ponovno dokazal, da je v odlični formi.

Organizatorji se tekmovalcem, sponzorjem oz. vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi tekme zahvaljujemo za sodelovane, in vas vabimo k sodelovanju tudi v prihodnje.
 
7.3.2010 [Število ogledov: 2247]

 
 
O nas   ::   Sekcije   ::   Galerija   ::   Forum   ::   Prireditve   ::   Rezultati   ::   Sponzorji   ::   Kazalo   ::   Povezave
copyright ©2009 www.sd-tinje.com | Vse pravice pridržane