Domov Pošlji email Kazalo RSS novice  
O nas Sekcije Galerija fotografij Forum Prireditve Rezultati Sponzorji
Športno društvo Tinje
 
ISKANJE PO PORTALU
PREJEMANJE E-NOVIC
Poglavja
  Športno društvo Tinje
Zgodovina
Kako se nam pridružiš
Kontakt-lokacija
Povezave
  Sekcija - Kolesarstvo
Interne tekme
Izleti
  Sekcija - Boarding
Domov
Šola bordanja
Snowboarding
Smučišča
  Sekcija - Nogomet
Ekipa
  Sekcija - Pohodništvo
Domov
Pohodniški izleti

Anketa
Vzpona na 3Kralje se ne bom udeležil ker :







rezultati anket

Vreme po Sloveniji
Vreme

Statistika
števec obiskov:
3882273
datum:
28.3.2024
 
Monte Zoncolan

IMG 4377Kaj imata skupnega ena izmed največjih dirk na svetu Giro'd Italija in eden izmed najtežjih kolesarskih vzponov - datum 30.5.2007. Namreč takrat je bil zaključek ene izmed etap te dirke prav na tem vzponu in tega člani športnega društva Tinje nismo hoteli zamuditi, kot tudi drugih 50.000 navijačev ne.

Zjutraj se odpravimo kljub dežju proti Italiji in našemu končnemu cilju Ovaru. Vreme je bilo na vsej poti res katastrofalno ampak ko smo prišli do bližine tako imenovanih "vrt v pekel" se nam je nebo odprlo.IMG 4199 Razpakiramo kolesa in se počasi odpravimo na 12 km pot do vrha. Začudeni pridemo do napisa vrata v pekel. Seveda smo kaj hitro spoznali čemu služi ta napis. Cesta se začne po kakšnih 3 km normalnega vzpona(7-8%) nenormalno dvigat. No si mislimo:"saj to ne more dolgo trajati" . Oh, kakšna zmota; 16-24% vzpon traja 6 km. Srečuješ ljudi, ki so na začetku vzpona z nasmeškom na obrazu kolesarili proti vrhu, po kakšnih 4km pa se je njihovo veselje spreobrnilo v jezo, kletvice in še kaj drugega. Vedno bolj ko se bližamo vrhu več je kolesarjev, ki uporablja svoja kolesa le še za oporo pri počivanju. In tudi mi nismo bili izjeme. Ko ti začne dvigovat sprednje kolo in ko se moraš še izogibat množici, ki koraka proti vrhu ti pobere toliko moči, da se enostavno moraš ustavit. Vsi moji

sotrpini(iz društva)so bili vsaj toliko pametni, da so šli z gorskimi kolesa jaz pa seveda trmast kot vedno z specialko in s prenosom 39-25. Kljub moji dobri pripravljenosti vam rečem -MISIJA NEMOGOČE. No mislim pa, da nobenemu ni bilo lahko pa če si imel še tako lahke prenose.

Smo pa se bili primorani naučiti nove umetnosti. Speljevanje v 23,6% klanec in to z pedali in čevli na zaklop. No vsaj smeha je bilo na vsakem ovinku dovolj, ko si opazoval druge kako so se trudili, da ne zgrmijo na hrbet(več kdo je, tudi največji mojstri).Smeh je hitro minil, ko si vedel da čez kak km isto čaka tebe. In tako smo napredovali proti vrhu Monte Zoncolana. Kakšna 2 km pred ciljem postane stena le še klanec(10% naklonina) in svet spet postane lepši. Takšnega olajšanja še nisem čutil na 10% klancu. Proti vrhu te pričaka izjemna kulisa, ki so jo pripravili navijači in organizatorji. Golo pobočje na katerem čaka približno 50.000 v roza oblečenih navijačen. In takrat si rečeš - splačalo se je!

IMG 4202IMG 4215IMG 4201

Statistika

Dolžina klanca 10,5km
Povprečna naklonina 11,9%
Višinska razlika 1210 m
Maksimalni naklon:23,6%
 
26.2.2009 [Število ogledov: 5363]

 
 
O nas   ::   Sekcije   ::   Galerija   ::   Forum   ::   Prireditve   ::   Rezultati   ::   Sponzorji   ::   Kazalo   ::   Povezave
copyright ©2009 www.sd-tinje.com | Vse pravice pridržane