Domov Pošlji email Kazalo RSS novice  
O nas Sekcije Galerija fotografij Forum Prireditve Rezultati Sponzorji
Športno društvo Tinje
 
ISKANJE PO PORTALU
PREJEMANJE E-NOVIC
Poglavja
  Športno društvo Tinje
Zgodovina
Kako se nam pridružiš
Kontakt-lokacija
Povezave
  Sekcija - Kolesarstvo
Interne tekme
Izleti
  Sekcija - Boarding
Domov
Šola bordanja
Snowboarding
Smučišča
  Sekcija - Nogomet
Ekipa
  Sekcija - Pohodništvo
Domov
Pohodniški izleti

Anketa
Vzpona na 3Kralje se ne bom udeležil ker :







rezultati anket

Vreme po Sloveniji
Vreme

Statistika
števec obiskov:
3907605
datum:
18.4.2024
 
Kolesarjenje do Kolpe in nazaj

DSC 0252Letos se člani Športnega društva Tinje nismo odločali, če bi šli kolesarit kakšno daljšo večdnevno turo ampak samo kam in kdaj, saj so nam ti daljši izleti že kar malo zlezli pod kožo. In tako je padla odločitev, da potujemo do Kolpe in nazaj v prvem vikendu v avgustu.

Posebne priprave niso bile potrebne, saj nam je kolesarstvo v zadnjih letih postala rutina in naj bi z malo truda prekolesarili teh 140 km v eno smer. Organizacija je začela potekati relativno pozno, zato se nam je zgodilo, da so bili na naši destinaciji vsi apartmaji zasedeni.

Ni nam preostalo drugega kot da v petek in soboto prenočimo v kampu blizu Metlike. To je sprožilo malce nezadovoljstva med potniki, saj se po 6 urah na kolesu prav prileže mehka postelja in polna kad tople vode. Čaka pa nas zamudno postavljanje šotorov, mrzla voda, in pa premetavanje po koreninah pod našimi spalnimi prostori.

A smo si mislili "bomo že preživeli, saj smo pohorci".

Trasa je bila znana, prtljaga spakirana, oprema za kampiranje pripravljena. Dobili smo si šoferja, ki nam bo pretovoril to opremo in tako se je kolesarjenje lahko začelo.

Dogovorjen odhod je bil v petek zjutraj, ampak ker sta imela dva člana odprave še obveznosti v službi smo se dogovorili, da potujemo v dveh skupinah. Prva skupina, ki je štela 5 članov je odšla prvim kilometrom na sproti ob devetih, druga skupina z dvema članoma pa ob pol štirih popoldan.

Prva skupina si je lahko zaradi viška časa privoščila turistični tempo, z številnimi postanki in ogledi zanimivih gostiln po poti, medtem ko je druga grupa morala zaradi lovljenja teme res pospešiti tempo in se čim manj ustavljati.

DSC 0260


Do Brežic ja trasa potekala po nam znani poti, saj smo do tukaj že večkrat prekolesarili. Od Brežic naprej pa se nam je odprl za nas neznan svet, ki pa se je izkazal za poln lepot in presenečenj. Deset kilometrske popolne ravnine, ob katerih so se nam pri 30 °C že skoraj prikazovale fatamorgane, so se izkazale za izredno naporne. Čudovito zeleno obrežje reke Krke in tamkajšnje mesto Kostanjevica na Krki se je zdelo kot svet iz pravljice. Vožnja po razgibani cesti mimo Otočca do Novega Mesta pa se je prav prilegla, saj je bilo v teh gozdičkih prva prava senca, kjer smo se lahko malo ohladili.

Potem pa je sledilo tisto glavno presenečenje z imenom Gorjanci. Nekako nismo pričakovali, da nam po 120 km vožnje še sledi 10 km vzpona z 600m višinske razlike.

Utrujenost se je že poznala, zato so imeli nekateri člani, že kar majhne težave z zadnjimi kilometri vzpona. Ampak s skupnimi močni smo premagali še te in kasneje je sledil samo še spust do našega končnega cilja. Prva skupina je prispela v kamp ob 18ih, druga pa ob 20.15.

Sledila je večerja, prhanje in nato relaksacija čez noč in potem vso soboto.

Kolpa2


Metlika in njena reka Kolpa se je izkazala kot prijazno mesto in resnično vredno ogleda. Spanje v naravi v šotorih, pa se je na koncu le izkazalo kot pozitivna izkušnja, ki jo priporočamo vsakomur. Štiri stene so mogoče udobnejše, ampak ti vzamejo nekaj tistega občutka svobode, ki jo lahko doživiš le ob taborniškem ognju in ležanju pod zvezdami.

Iz Metlike smo se začeli vračat v nedeljo ob 13.30 in srečno prispeli pod naše Pohorje okrog 19ih.

Končna statistika je :

Slovenska Bistrica-Metlika

  • Čas vožnje: 4h 31min(druga skupina)
  • Kilometrov: 140,5
  • Višinskih metrov:1430
  • Povprečna temperatura: 29°C
  • Metlika-Slovenska Bistrica
  • Čas vožnje: 4h 45min
  • Kilometrov: 138,9
  • Višinskih metrov:1560
  • Povprečna temperatura:29°C


Člani odprave:


  • Janez Bohak
  • Marko Degiampietro
  • Gregor Janžič
  • Jure Justinek
  • Robert Kocmut
  • Andrej Leskovar
  • Miran Trdin

Šofer:
  • Tona Leskovar
 
25.2.2009 [Število ogledov: 2937]

 
 
O nas   ::   Sekcije   ::   Galerija   ::   Forum   ::   Prireditve   ::   Rezultati   ::   Sponzorji   ::   Kazalo   ::   Povezave
copyright ©2009 www.sd-tinje.com | Vse pravice pridržane